2019-10-18 22.18.56

Over Petra Spigt Edelsmid

In 1975 ben ik afgestudeerd als edelsmid aan de Gerrit Rietveld academie.
In de jaren daarna deed ik mee aan groepstentoonstellingen. O.a. in de Nieuwe vleugel van het Stedelijk museum in Amsterdam. Maar ook kwam mijn edelsmidswerk in de collecties van verschillende galeries in het hele land. Er is werk aangekocht door museum Boymans van Beuningen en het Dallas Art museum.

Toch ben ik in 1979 in Amsterdam bij een laboratorium gaan werken waar oorstukjes voor hoortoestellen werden gemaakt. Na acht jaar ben ik een eigen laboratorium,  Laboratorium Formaat, gestart. Daaraan heb ik uiteindelijk dertig jaar leiding  gegeven. Het laboratorium kreeg landelijke vermaardheid o.a. door het ontwerpen en vervaardigen van sieroorstukjes voor slechthorende kinderen.

Nu na dertig jaar ben ik in 2019 weer edelsmid geworden. En dat bevalt heel goed. Nu gebruik ik o.a. de technieken die ik jarenlang in het laboratorium heb gebruikt. En deze combineer ik met het zilver titanium en goud. Het is dus weer een hernieuwde ontdekkingstocht met veel mogelijkheden.

Maar vooral het plezier bij het maakproces is fantastisch!